MusclePerformance


Prozis Sport Creatine Monohydrate

149 kr

DEN PERFEKTA VALET FÖR ALLA SOM VILL KUNNA DRA FÖRDEL AV LÅNGA TRÄNINGSPASS PÅ GYMMET.

 Kreatin är ett ämne som produceras naturligt i kroppen och som är vanligt förekommande i alla människans celler. Det spelar en mycket viktig roll i kroppens energiproduktion. Kreatin syntetiseras först och främst i levern, njurarna och bukspottskörteln. Därifrån transporteras det till alla celler i kroppen via blodomloppet. Kreatin är inblandat i alla processer som kräver energi, i synnerhet muskelsammandragningar. Ungefär 60-70 % av den totala mängden kreatin i kroppen lagras i form av fosfokreatin, en viktig energikälla. Obunden kreatin utgör resterande 30-40 %.

  Fördelar Enligt en officiell rapport publicerad av Sports Nutrition International Society år 2007 är kreatinmonohydrat det för nuvarande mest effektiva tillskottet på idrottsmarknaden när man ser till förbättrad idrottsprestation och utveckling av slimmad muskelmassa. Så hur förbättrar kreatin idrottsprestation ?Det finns ett flertal olika mekanismer som ansvarar för de processer som förbättrar idrottsprestation i samband med kreatinanvändning.

- Högre koncentrationer fosfokreatin i muskelcellerna erbjuder en omedelbar reservkälla som främjar produktionen av ATP under fysisk träning.

- Förbättrad resyntes av fosfokreatin under och efter träning på grund av ökade mängder kreatin.

- Mindre reduceringar i musklernas pH i samband med träning.

- Större styrke- och uthållighetskapacitet på grund av ökade energilager.